Energie-efficiënt koeltorensysteem van 500 kW voor nieuwe recyclinglijn

  S-Point heeft een op maat gemaakte oplossing geleverd voor een nieuwe recyclinglijn. De klant had behoefte aan een energie-efficiënt koelsysteem van 500 kW, maar er mocht geen productieruimte gebruikt worden voor de opstelling van pompen en filters.

  Om aan deze eisen te voldoen, heeft S-Point in samenwerking met GWK het benodigde koelvermogen berekend en het meest efficiënte systeem geleverd. Het koelsysteem bestaat uit een 500 kW koeltoren, filters en waterbehandeling.

  Om geen productieruimte te benutten, heeft S-Point alle componenten in een geïsoleerde container gebouwd. Deze container fungeert als pompenkamer en is uitgerust met alle benodigde apparatuur voor een probleemloze werking van het koelsysteem.

  Met deze oplossing heeft S-Point de klant voorzien van een energie-efficiënt koeltorensysteem dat perfect aansluit op de specifieke eisen van de nieuwe recyclinglijn. Door de opstelling van de pompen en filters in een geïsoleerde container te plaatsen, is de beschikbare productieruimte volledig behouden gebleven. S-Point blijft zich inzetten voor het bieden van op maat gemaakte oplossingen voor haar klanten en het leveren van hoogwaardige producten en diensten.

  Betrokken leverancier(s)

  Sikoplast_logo_900x450

  Bekijk ook deze projecten