S-Point biedt slimme oplossing voor uitbreiding centraal koelsysteem

  De toenemende productie zorgde voor een uitdaging bij een klant van S-Point: het bestaande centrale koelsysteem had op piekmomenten niet genoeg koelcapaciteit. De klant wilde een efficiënte en kosteneffectieve oplossing om de benodigde koelcapaciteit te waarborgen zonder grote investeringen te doen.

  Samen met de klant heeft S-Point de uitgangspunten bepaald en berekend hoeveel extra koelvermogen er nodig was op de piekmomenten. Vervolgens heeft S-Point het advies uitgebracht om het bestaande centrale koelsysteem uit te breiden met 100 kW koelvermogen, zodat het extra koelvermogen alleen wordt aangesproken wanneer de productie daarom vraagt.

  Het grootste probleem was echter dat de uitbreiding fysiek niet mogelijk was in de technische binnenruimte (pompkamer). S-Point heeft echter een slimme oplossing bedacht: er is een stand-alone GWK koelunit geplaatst direct achter de technische ruimte. Het leidingwerk is aangepast en de koelunit is geïntegreerd, zowel mechanisch als regeltechnisch.

  De extra koelcapaciteit wordt alleen aangesproken indien nodig, waardoor er geen onnodig energieverbruik plaatsvindt. Bovendien is de oplossing energiezuinig en heeft het slechts een geringe investering gekost om de benodigde koelcapaciteit op piekmomenten te waarborgen.

  Dankzij de expertise en creativiteit van S-Point heeft de klant nu een efficiënte en duurzame oplossing voor het koelvermogen probleem, waardoor de productie kan blijven groeien zonder dat er grote investeringen nodig zijn.

  Product delen

  Bekijk ook deze projecten