Sikoplast

  SIKOPLAST Recycling Technology GmbH is een van de eerste pioniers in de ontwikkeling van duurzame en milieuvriendelijke kunststofrecyclingapparatuur.

  Toen in het begin van de jaren zeventig de oliecrisis de grondstofprijs van kunststoffen tijdelijk sterk deed stijgen, ontstond ook een nieuwe markt voor recyclinginstallaties. Heinrich Koch, de oprichter van SIKOPLAST, zag dit als de toekomst voor zijn bedrijf en ontwikkelde vanaf dat moment installaties en systemen voor de recycling van kunststoffen. Deze ontwikkeling werd consequent voortgezet, zelfs toen andere bedrijven ermee ophielden.

  Een van de bouwstenen van dit succes is de conische enkelschroef extruder. Dit vaak gekopieerde schroefsysteem vormt ook vandaag nog in aangepaste vorm de kern van SIKOPLAST-recyclinginstallaties.

  In 1986 werd de eerste steen gelegd van het huidige SIKOPLAST Recycling Technology. Sindsdien is het aanbod van SIKOPLAST voortdurend uitgebreid en vernieuwd.

  Naast de conventionele recyclinginstallaties voor de verwerking van productieafval omvat het huidige productassortiment wasinstallaties en systemen voor de verwerking van post-consumer afval, alsook silo's, transportbanden, snijmolens en granulatiesystemen.

  Met de verhuizing naar het nieuwe verkoop- en servicekantoor in Troisdorf sloeg de huidige SIKOPLAST Recycling Technology in 2021 een nieuwe weg in.

   

  csm_sikoplast-dek-04_82e9a10007 kopie
  Sikoplast_logo_900x450